Lorem ipsum dolor sit amet gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci. Proin gravida nibh vel veliau ctor aliquenean.

Follow me on instagram

+01145928421
mymail@gmail.com

Produkti

Öko-ni® WP

Je mikrobiološki pospeševalec rasti.

Öko-ni® vsebuje spore in micelije hiperparazitske glive Coniothyrium minitans (soj NCAIM 51/2004), ki je tudi naravno prisotna v prsti. Ta koristna gliva se hrani s sklerociji v tleh in pomaga pri ohranjanju mikrobiološkega ravnovesja v prsti. Je ena izmed najbolj koristnih gliv, ki sodeluje pri regeneraciji tal po setvi. Öko-ni® vsebuje zadostne količine glive Coniothyrium minitans, da v primeru porušenega mikrobiološkega ravnovesja v prsti tega v nekaj mesecih ponovno vzpostavi. Izboljša rast koreninskega sistema in posledično pridelka.

Öko-ni® je za ljudi in okolje neškodljivo biološko sredstvo.

Njegova uporaba vpliva na zmanjševanje obremenitve tal s kemičnimi sredstvi ter na zmanjšanje uporabe pesticidov v kmetijski pridelavi.

Proizvajalec:
Opis

Opis

Aktivna vsebina: spore in konidiji glive Coniothyrium minitans (soj NCAIM 51/2004) 5m/m%

Karenca: 0 dni

 

Sredstvo je posebej priljubljeno za uporabo na strniščih (sončnic, oljne ogrščice,…)

ter v kulturah: sončnice, oljna ogrščica, soja, zelenjadnice, okrasno cvetje,…

Način delovanja
Mikrobiološki pripravek Öko-ni® WP vsebuje glive, ki se hranijo s sklerociji v prsti. Pri dekompostiranju le-teh se tvorijo metaboliti. Ti okrepijo rast koreninskega sistema in tako v naslednjem koraku tudi pridelek. V prsti se ponovno vzpostavi mikrobiološko ravnovesje in nastane zelo ugodno mikrobiološko okolje za rastline. Sredstvo Öko-ni® WP je v pomoč na področjih, kjer je sklerotinija dosegla že zelo škodljiv nivo patogenov v prsti. Vsebovane glive preživijo v prsti namreč tudi do 10 let. Öko-ni® je zelo priporočljiv tudi na področjih, kjer ni pogostega kolobarjenja. Sredstvo je dovoljeno v ekološki pridelavi.
Naročilo