Lorem ipsum dolor sit amet gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci. Proin gravida nibh vel veliau ctor aliquenean.

Follow me on instagram

+01145928421
mymail@gmail.com

Produkti

Proagro Baumweiss

Proizvajalec:
Opis

Opis

Zaščitna barva za debla z dolgoročnim delovanjem proti razpokam na deblu v nasadih koščičarjev, pečkarjev in v  drevesnicah. Belilo proagro ostane na deblu do 5 let. Lubje se tako lahko počasi prilagodi na spremenjeno razmerje sevanja.

 

Uporaba:

  • Pred začetkom dela temeljito premešamo
  • Nerazredčeno pasto proagro Baumweiss s čopičem ali krtačo enakomerno nanesemo na deblo
  • Uporaba možna skozi celo leto, ampak pri suhem vremenu in samo pri temperaturah nad + 10°C
  • Čas sušenja/strjevanja glede na vlago: približno 1-3 ure
  • Pri starejših drevesih na težkih tleh je priporočljivo prvotno mehansko očistiti debla in jih suha prvo premazati s premazom proagro Voranstrich Prevent 10, preden nanesemo belilo proagro Bauweiss
  • Vedro je potrebno neprodušno zapreti in čopič takoj izprati z vodo

 

Način delovanja
Zaščitna barva ščiti debla pred abiotičnimi škodami. Cilj je preprečiti/zmanjšati razpoke na debelnem plašču, ki so na splošno poznane kot razpoke od mraza, prehitre rasti in temperaturnih nihanj. Uveljavljena zaščitna metoda pred tvorjenjem razpok je iz sadjartstva poznana »metoda beljenje drevja«. Vendar je tak premaz potrebno obnoviti skoraj vsako leto. Z belilom proagro Baumweiss pa je deblu prvič omogočeno, da se po le enkratnem nanosu prilagodi na spremenjeno sevanje preko več let. Proagro Baumweiss je v obliki paste, ki se nanese nerazredčena. Barva se strdi na deblu kot bela obloga. Obloga se lahko razteza in tako ščiti deblo 4 do 5 let, brez da bi vplivala na njegovo rast. Potem se barva počasi razgradi na za okolje nevtralne delce.
Naročilo