Firebird

Sigurno poznate občutek, ko si neizmerno zaželiš nekaj sočnega, nekaj okusnega. Brez slabe vesti. Tako se je porodila ideja predelati okusna jabolka v osvežilni sok ter jih posušiti v okusen, hranilni prigrizek. Dandanes je pravi privilegij uživati lokalne plodove iz okoliških vrtov in sadovnjakov. Na voljo nam je čedalje več izdelkov daljnega porekla, tretiranih z raznimi snovmi ter z mnogimi aditivi. Pristni okusi narave pa so skorajda izrinjeni v ozadje. Tako smo se odločili uporabiti odlična lokalna jabolka in z nežno predelavo zagotoviti čim več odličnega okusa in hranilnih snovi.

Jabolčni sok

Jabolčni sok je direktno stisnjen iz svežih jabolk sorte La Flamboyante (kar pomeni “ognjeno drevo”). Njegova omamna aroma osveži, kot bi jedli sveže jabolko! Sok je moten, saj tako ohrani več vlaknin in mineralov ter seveda tudi okusa.

Jabolčni čips

Naš jabolčni čips je nežno dehidriran, kar mu zagotavlja več ohranjenega okusa ter hranilnih snovi. Pri višjih temperaturah predelave se velik delež vitaminov in mineralov namreč uniči. Pripravimo ga popolnoma brez vseh konzervansov. Tako vam nudimo kar se le da koristnih snovi v jabolku in slastnega okusa.

Zgodba o Ognjenem ptiču

Firebird ali ognjeni ptič. O njem je znanih več povesti. Najbolj razširjena je zgodba o carjeviču Ivanu, ognjenem oz. rajskem ptiču in volku. Ivan je bil najmlajši sin ruskega cesarja, kateremu je nekdo kradel zlata jabolka iz sadovnjaka. Ko je ugotovil, da je tat prekrasna rajska ptica, ga je cesar na vsak način želel imeti. Tako so se trije cesarjevi sinovi odpravili iskat ptico, saj jim je bilo obljubljeno, da tisti, ki jo prinese dobi polovico cesarstva in bo postal njegov nasledik po njegovi smrt. Za tri brate, med katerimi je bil tudi Ivan, se je začela težka pot, polna raznih preizkušenj. Zgodba ima nauk, da pa se je vredno potruditi na pošteni način za stvari, ki si jih zares želimo.

Želite izvedeti več o naših produktih?

Na voljo smo vam za vsa vprašanja ter dodatne informacije.
Pišite nam ali nas pokličite.